söndag 5 februari 2012

CHICKEN CURRY A LA EBBA







Här kommer en riktigt god kycklingrätt. Bra att bjuda på då den sköter sig själv i ugnen och man kan absolut dubbla den om man är många. Variera också med de grönsker du gillar.

Jag använder aldrig mått när jag lagar mat så därför skriver jag oftast bara ut ingredienserna. Särskilt när jag kryddar. Ibland skriver jag på ett ungefär vad jag tror att jag hade. Smaka därför alltid av och bedöm själv hur DU vill ha det.

HIMLANS GOD CURRYKYCKLING till typ 5pers


1 paket kycklinglårfile ( ca 1 kg)
1 burk creme fraiche eko, fullfet
1 liten grädde eko ( är det 2 eller 3 dl??)
1p bacon (jag tog det som är skuret i tärningar 140g, blir lite större bitar än det strimlade), funkar naturligtvis med rökt sida i bit med...
grön paprika
1/2 purjo
lagrad ost
jordnötter
1 stor klyfta vitlök
salt
peppar
paprikapulver
curry
1 skvätt soja
sambal
kycklingfond ( jag använder fond du chef, innehåller ingen glutamat)
1 knippe färsk persilja
rapsolja


Bryn snabbt (några åt gången i het panna) hela lårfilebitar i olja till fin färg. krydda med salt och peppar. Lägg över i form, gärna med lock.
Häll i någon matsked eller 2 av oljan i pannan och stek baconet på medelvärme tills det får lite färg. Släng i purjo, paprika och pressa i vitlöken och krydda med paprikapulver, curry och sambal. Brassa på någon minut tills allt fått fin färg och blanda sedan i hackad persilja, creme fraichen, grädde och fond. Smaka av med soja.
Häll över hela härligheten i formen och strö över hackade jordnötter och riven ost.


Jag körde den på strax under 150 grader i 1 timme. Du kan också sätta ugnen på 175 i kanske en halvtimme men har du låg värme och lite längre tid blir kycklingen mycket mörare. Och GODARE!


Servera med blomkålsris om du käkar LCHF annars med vanligt ris. Och gärna en god grönsallad med vinägrette.
Mango är gott i salladen när du har jordnötter och curry i maten.


Smaklig spis!


2 kommentarer:

  1. Detta ser riktigt gott ut!
    Önskar dig en fin start på veckan!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Å, tackar. Detsamma, och välkommen hit ;o)

    Det var riktigt gott! Pröva.

    SvaraRadera