söndag 12 februari 2012

TAPETORAMA


En egen inspirationslapp tog jag med för att inte tappa fokus.
Föll för tapeter med härliga prickar i glada färger... men det blir nog den Harlequinmönstade i grått.


Nu är det äntligen snart dags att ta tag i Alfreds rum.
Under påskhelgen ska vårat gamla sovrum rivas och ett nytt rum byggas upp-Alfreds rum.

Detta rummet renoverades innan vi flyttade hit och det ser helt ok ut men tyvärr så är det riktigt dåligt gjort och rummet blir svinkallt vintertid. Därför ska hela klabbet rivas och isoleras om.
Drygt jobb eftersom det på ytan ser fint ut men det måste göras.
Trägolvet ska vi behålla men jag ska slipa det lite lätt och måla det vitt. Eftersom rummet har så mycket snedtak och bara ett litet gavelfönster + ett takfönster känns det litet och trångt trots sin storlek på nästan 30m2. Ett ljust golv tror jag gör susen.

Sen är det de här med tapeter då... alltså jag bara älskar tapeter.
Kan bläddra i tapetböcker och kolla på Internet i timtal för att hitta den perfekta tapeten. Tillslut blir jag alldeles yr i pannkakan.
Jag tycker ju mycket om mönster men jag tänker att jag vill ha en ganska så lugn bas i A´s rum ändå... det kommer ju vara fyllt till brädden med färgglada prylar och mönstrade förvaringslådor, vimplar å annat.
Slutresultatet ska vara glatt och med lite cirkusfeeling.

För att leta tapet och få lite inspiration tog jag således den gamla skorven och drog till Malmö och Tapetorama-världens i särklass bästa tapetbutik.
När jag besökte dom första gången för än massa massa år sedan hade dom en pyttebutik inhyst i en källarlokal bakom Triangeln. Där sålde dom endast gamla tapeter från 50,60 och70-talet.
Numera har dom en stor och lyxig butik mitt i stan vid Hansakompaniet och säljer tapeter från de flesta leverantörer. En del märken är dom också helt ensamma om att sälja i sverige.
Textilier och diverse designföremål går nu även att köpa... om man har råd.
Härlig inspirerande miljö iallafall.
Besök!


Text från hemsidan:

Tapetorama är en av Sveriges största återförsäljare av tapeter och tyger från världens ledande tapet- och textiltillverkare, bland annat Osborne & Little, Cole & Son och Colefax & Fowler, men vi representerar också några av de minsta. Vi importerar själva från flera små oberoende tillverkare av designtapeter och i flera fall är vi exklusiva återförsäljare i Sverige. Vi har också ett av Europas största utbud av handtryckta tapeter.
Förutom nya tapeter har vi ett unikt lager med tiotusentals rullar gamla originaltapeter tillverkade mellan 1920 och 1970.
Med mer än 10.000 tapeter och nära 2.000 textilier online har vi Skandinaviens överlägset största webshop för tapeter och tyger. Vår stora butik ligger på Södra Promenaden 63 i Malmö, nära Hansa Compagniet. Där hittar du även färg från engelska Farrow & Ball, kuddar, möbler, belysning och annan inredning.
Välkommen dit!

2 kommentarer:

 1. Hej! Vi har satt upp en rosa prickig tapet i Liljas rum.. Blev jätte fint! När det gäller Elvis så är Cosmo likadan...är han borta så får jag börja leta på Liljas alla mysiga ställen där han ligger och filurar! Hoppas allt är bra annars, kramar

  SvaraRadera
 2. Mmmmmm prickiga tapeter e bra fina! Hoppas jag snart får möjliget att hälsa på så jag får se den.
  Alles gut här!

  Hoppas att allt e toppitopp i Onsala.
  Kramar

  SvaraRadera