fredag 3 augusti 2012

HJÄLP! RÄDDA BINA
Texten är kopierad från Naturskyddsföreningens hemsida


Din trädgårdsmästare håller på att dö. Ja, så illa är det faktiskt. Bina är på många håll på väg att försvinna. Det kan få mycket stora konsekvenser. För ett litet bi har en större uppgift än man kanske kan tro.

Två tredjedelar av alla grödor som odlas i världen är idag pollinerade och till största delen av bin. Det är ett jobb som värderas till flera hundra miljarder kronor. Bristen på bin har till exempel gjort att man i Kina måste pollinera träd och blommor för hand.

Bekämningsmedel är en bov

Att bin dör beror bland annat på användningen av bekämpningsmedel och att man får lov att bedriva ett jordbruk som minskar den biologiska mångfalden. Men bina är bara ett exempel. Det finns fler insekter, fåglar och växter som minskar i antal och det är allvarligt. För allting hänger ihop. Försvinner en art får det effekter på det ekosystem som ger oss mat, rent vatten, träd och rika naturupplevelser.

Vad gör vi?

Därför försöker vi nu få politiker att skärpa miljöreglerna för den biologiska mångfalden. Vi kämpar för ett giftfritt jordbruk. Vi jobbar för att skydda livsmiljöerna för djur och växter genom att inventera skogar och sköta ängar.
Hjälp oss i vårt arbete genom att ge en gåva nedan. Tack för ditt stöd!

Besök naturskyddsföreningens hemsida för att ge ett bidrag. 
Bilden hittade jag här.

1 kommentar:

  1. Hej Ebba!
    Funderat på att skaffa bin själv?

    SvaraRadera