onsdag 15 augusti 2012

Ägg på mitt vis
Jag har ätit ägg till frukost både på längden och tvären, jag vet inte hur länge.

Under lång tid lagade jag de mest avancerade äggrätter men även omeletter på alla möjliga vis.

 

Numera håller jag det enkelt. Men det betyder då rakt inte att min frukost är tråkig. Det är den godaste på länge!
Prova själv...
Min äggfrulle, LCHF såklart


2 ekoägg
kokosfett eller smör att steka i
Pesto, den godaste är Casa Di Lucas opastöriserde (om du inte gör själv)
ett par skivor ost typ präst, herrgård eller vad du nu gillar

Lägg fettet i pannan och knäck i äggen.Tryck sönder gulan och vändstek.  Salta och peppra.
Placera ett par skivor ost på det ena ägget och ca en matsked pesto ovanpå. Vik över det andra ägget, stäng av plattan och låt "äggmackan" götta till sig.

Mmmmmmm, smarr

Det går att fylla på med en massa gött därimellan också. Överbliven köttfärs, skinka, kyckling, rödlök och smörstekt svamp... Ja ni fattar själva.
Till vardags håller jag den rätt simpel, med bara ost och pesto men till helgen gör jag en bruchvariant fylld med massa godsaker.


4 kommentarer:

 1. Mums vad gott - tackar för tips! Just frukosten tycker jag är så svår att variera på LCHF. Kram

  SvaraRadera
 2. Du äter också LCHF?
  Ja, det blir ju mycket ägg och då behöver man variera sig en smula.
  Många äter ju turkiskyoghurt till frukost men själv klarar jag inte mjölkprodukter på det viset utan att bli sugen, eller äta alldeles för mycket.
  Ägg håller mig mätt länge och så är det ju så himla nyttigt också.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag var tvungen att ta itu med allt överflödigt fläsk efter graviditeten (mycket av det som fanns där innan också) och det känns som LCHF är förenligt med amningen. Dock är jag frustrerad att jag inte känner något vidare resultat på midjemåttet. Misstänker att för mycket mjölkprodukter/ost är boven, så jag får väl ta krafttag där. Så attans svårt bara att hinna med att laga ordentligt 3 ggr om dan med de små. SPanar här för alla bra tips jag kan få½

  SvaraRadera
 4. Ja det är svårt med det där. Många kan äta hur mycket ost, grädde och creme fraiche som helst. Jag kan det inte. Det är mycket jag inte kan äta har jag förstått efter nästan 8 år på LCHF. Nötter och sånt går också bort. Om man är i viktminskningsfas vill säga.
  Allt som är gott överäts gärna.
  Jag håller min kost så ren som möjligt till vardags. MYCKET grönsaker, de som växer ovan jord. Olivoljebaserad dressing eller bara citronsaft och lite balsamvinäger å flingsalt. Och kött/fisk/fågel till det.
  På helgen kan jag unna mej något gratängigt eller sås till middagen. Hårdost äter jag ett par skivor varje dag men skippar brie och dessertost. Blir snabbt lite för mycket av det goda.
  Lycka till

  Jag tycker LCHF är grymt och det är sååå mycket mer än bara kött och bea. Men man måste hitta sin väg, prova dej fram till vad som funkar för just dej

  SvaraRadera