måndag 16 april 2012

Kompensationsbehov
Mars månad var varm och skön och sommaren kändes inte alls särskilt långt borta. Sen kom April och plötsligt kastades vi tillbaka in i kylan.
Usch!
Det blåser snålblåst och är frostgrader på nätterna.

För att kompensera det tråkiga vädret köpte jag mej en trädgårdstidning!
Förra året kom ett specialnummer av Allt om trädgård. Köksträdgård special.
En jättebra tidning som jag läste från pärm till pärm och sedan tog fram och bläddrade i hela säsongen.
När jag såg att de släppte en ny var det bara att slanta upp de 53kronorna den kostade och såhär i efterhand var den värd vartända öre.
Tidningen är fylld med tips på hur du maximerar skörden, hur du odlar i växtföljd och samodling, om kompostering, näring, recept mm.
På framsidan står det Nybörjarens guide till grönsakslandet men jag skulle absolut säga att du finner mycket intressant läsning även som erfaren och inbiten grönsaksodlare.
Extra roligt var det när jag kom till sidan 34 och upptäckte att Anders Kjellsson, tidigare ägare av Ensamma trädets plantskola i Rörum, skrivit en jättebra och lättförstådd artikel om grönsaksodling. Mästarens guide till eget grönsaksland-LÄS! Om hur jorden är uppbyggd och lättförstått om näring, jordförbättring, sådd och skötsel.
Inte visste jag att han målade så fint också...

Kolla in Anders blog på http://jordihatten.wordpress.com/author/jordihatten/

1 kommentar:

  1. Ååååh, köpsug! Får jag allt ta att investera i imorgon när jag tar en tur till civilisationen. Annars är det underbart att nu själv äntligen får ha blivit Frillesås-lantis!

    SvaraRadera