fredag 26 oktober 2012

Hela dagen förstörd

Och kanske rentav hela vintern.
Står i köket och kväver ett ursinnesvrål! Vill ju inte att lillkillen ska vakna också.

Ända till kl halv 12 i gårnatt höll jag på med de helsikes morötterna. Skalade och ansade, slantade och steriliserade alla burkar och verktyg i ugn.
Tillslut var jag så trött att jag bestämde mig för att fortsätta idag.

Och nu när jag satte igång och hällde på saltet insåg jag i samma stund att jag just använde bordssaltet och inte det jodfria som stod brevid.
Så nu är hela skiten förstörd. Eller jag tror det iallafall.
Jod i salt tar nämligen död på mjölksyrebakterierna som ska bildas i burken. Jag har sköljt alla morötterna flera gånger i vatten, inte för att jag tror att det verkligen hjälper, men ändå.
Eftersom det gäller hela skörden av våra fina morötter vi ska knapra på i vinter måste jag ändå ge det en chans.

Sablar!
Hela dagen är förstörd...och kanske vintern. det återstår att se.

2 kommentarer:

  1. Ebba!

    Våra syrade morötter blev goda förra året och de var gjorda med vanligt jäkla bordssalt (det var det som fanns hemma när vi skulle syra). Lite jod dör inte bakterierna av, det finns naturligt i jorden där bakterierna också lever. Hoppas det går vägen!

    kram

    SvaraRadera