tisdag 2 oktober 2012

Camilla Plums konserverade tomater



























Det finns många sätt att konservera grönsaker på. En del mer tidskrävande än andra.
De allra flesta metoder kräver dock en ansenlig mängd socker eftersom det har en konserverande effekt i sig.
När man utesluter socker ur sin kost blir de genast lite svårare att ta till vara på allt det goda men inte orkar och kan äta upp.
Därför föll jag genast för detta recept signerat Camilla Plum





Konserverade Tomater

tomater
basilika, ett par kvistar
chili 2-3 st lagom till en literburk
vitlök 3-4 st lagom till en literburk
olivolja
flingsalt

Dela tomaterna om de är stora och låt de mindre vara hela. Varva tomater, chili, vitlök och basilika i en väl rengjord och steriliserad (ren burk i ugnen, 100grader i 10 min) patentburk.
Tryck till och pressa ner så många tomater de bara går. Det gör inget om tomaterna spricker och går sönder. Låt det vara luft de sista 2 cm upp till locket. Strö över en stor nypa flingsalt på toppen.
Fyll på med olivolja och låt den sista cm upp till locket vara luft.
Knäpp på locket och ställ burken i en ugnsform.
Ugnen ska vara 120grader och burken skall stå så länge att det börjar bubbla ordentligt i den.
Gummiringen gör att luft och kondens kan sippra ut och det fräser lite.
Stäng av ugnen och låt burken stå kvar att svalna på eftervärmen.

Om det är lika gott som det ser ut vet jag inte, det återstår att se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar