tisdag 4 september 2012

Alfreds rum
Nu har lillsillen bott i sitt nyarenoverade rum bra länge och nu äntligen kommer lite bilder.

Vi hänger här i timtal varje dag och han verkligen älskar det...lika mycket som jag!


Jag har valt en neutral tapet som inte är så barnslig (nallar och sånt), för att den ska hålla i många år. Textilier är lätta att byta ut och förnya allt eftersom han växer. Golvet och de väggarna som inte är tapetserade är målade i en vit nyans som brutits mycket lätt åt det gråa hållet.
Jag är galet nöjd med beslutet att måla golvet vitt. Helhetsintrycket är ljust och luftigt trots att rummet har mycket snedtak. Med det gamla furufärgade golvet hade uttrycket blivit ett helt annat.

Rummet är inte särskilt pojkigt med bilar och dinosarier som annars verkar vara det som gäller till småpojkar.
Rummet är könsneutralt och det gillar jag. Tycker inte om det typiskt tjejjiga med hyperprinsessigt och rosa till flickor och att pojkar ska hålla sig till blått och grönt och tuffa "grabbiga" motiv.
Detta är väl kanske något som är ofrånkomligt med åren, vad vet jag men nu är det JAG som bestämmer, och A verkar inte misstycka än så länge:O)


Det mesta är klart och på plats men inte riktigt allt. Under höst och vintern ska jag pyssla med lite av varje. Fotoramar med bilder på A´s nära och kära ska upp på väggen ovanför sängen, jag ska sy en hissgardin för att dölja den tradiga mörkläggningsgardinen jag har i fönstret, sy ett par kuddfodral till myshörnan och knåpa i hop en vimpelgirlang av lite styvtyger.

Risken är stor att jag själv flyttar in i rummet när det är helt klart...

När vi ändå byggde om och eftersom rummet var såpass stort passade vi på att bygga en walk in closet. Alfred och jag delar på var sin vägg. En utmärkt lösning i ett "snedtaksrum".

2 kommentarer:

  1. Vilket mysigt rum Alfred fått!! Tack för trevliga dagar! Kram Lotten

    SvaraRadera
  2. Verkligen jättefint, du borde jobba med inredning Ebba! Alltid kul att kika in på din blogg då och då och se hur mycket Alfred har växt och vad ni pysslar med :) Vi har precis renoverat ETT rum och det var nog så jobbigt, inget för mig haha! Hoppas allt är bra med er, många kramar Annie

    SvaraRadera