torsdag 20 december 2012

Fågelkakan
















































Nu är kylan tillbaka efter ett par dagars mildväder. Ju kallare det blir desto fler fåglar samlas ute i vårt Klarbärsträd för att få sig en bit mat.
Eftersom det också lackar mot jul vill jag ge dem något extra gott.
Efter att ha rensat ut en del tveksamheter (bäst föredatum som passerat) ur skafferiet återstod bara själva tillagningen som inte tog mer än ett par minuter.



Fåglarnas bästa helgkaka gjorde jag såhär:

Hackade hasselnötter, havregryn, hackade russin och tranbär, kokt ris från gårdagen, osaltade jordnötter och en näve solrosfrön blandades i kastrull med 1 paket smält kokosfett.

Häll sedan upp i valfri form, gärna av metall och låt svalna i kylskåp.
Ta ut kakan ut formen genom att skölja formen med lite hett vatten från kranen.
Klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar