fredag 4 maj 2012

Fisk i foliepaket






















I går var det torsdag och det betyder färsk fisk i fiskbilen.
Det var också ett fantastiskt väder i går och då vill man ju passa på att grilla.

Det fick bli fisk i foliepaket. Killen i bilen rekommenderade Kummel och eftersom jag inte provat det förut fick det bli det.
Vi diskuterade även lite matlagning i form av grillad marulkstournedo med ramslökspesto och för en sekund ångrade jag mitt val, men efter lite matematisk huvudräkning bestämde jag mig för att Kummel ändå var ett bra val... En annan gång :o)

Att laga fisk är något ganska nytt för mej. Har aldrig riktigt gillat fisken i frysdisken och det är svårt att göra något riktigt gott på den. Därför har det inte heller lagats sådär värst mycket fisk i detta hushåll.
Förrän nu då, när jag är mammaledig och har möjlighet att besöka fiskbilen på torsdags förmiddagarna.
Och färsk fisk är ju något helt annat än den frysta tråkiga torsken eller laxen som inte duger mycket till...

Eftersom jag inte lagat så mycket fisk hemma brukar jag dock för det mesta välja fisk om vi äter ute.
Men numera är fisken som sagt lika god hemma som ute på finrestaurant.


Kummel är en fast, vit fisk med mycket smak. Perfekt att lägga i foliepaket, på grillen eller i ugn.


M och A fick potatis i sina paket. Själv tog jag extra mycket broccoli.























Fisk i folie, alltiett

Passande fisk i valfri mängd
körsbärstomater
broccoli
(potatis)
sockerärtor
purjo
smör
nymald svartpeppar
några malda fänkålsfrön
flingsalt
en liten skvätt vitt vin
lagerblad
citron-givetvis ekologisk


Lägg ut ett par lagerblad, kanske 3 st på folien. Lägg fisken ovanpå och resten av ingredienserna. (Har du potatis på, koka den i så fall nästan klar innan och låt svalna.)
Toppa med en skvätt vin, hyvlat smör, salt å peppar och tillsist lite mald fänkål. Pressa över lite citronsaft.
Gör ett paket ( ta dubbel folie om du inte har den tjocka varianten) och lägg på grillen. Mina paket tog ca 10 min sen tog jag av dem från grillen och lät dom vila i 5-10 min innan vi åt.
Fisken ska bli 52grader. Kolla gärna med en termometer. Går fisken för länge blir den lätt torr och tråkig.

Sen är det bara att öppna härligheten, dofta och ät!



































Mums!

2 kommentarer:

  1. Yummi det här ska jag göra - älskar fisk! Trevlig helg! Kram Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Fantastiskt gott...
      Trevlig helg på dej med

      Radera