Det här var sannerligen smarrigt värre och den bästa LCHF pizzan jag ätit.
Den blir rättså liten (men ändå lagom). Servera med en stor grönsallad och kanske lite snabbsyrad vitkål.
Receptet är Birgitta Höglunds. Besök hennes blogg och du hittar mängder av riktigt bra, genomtänkta och goda recept.
Pizzabotten för 2
2 dl riven Halloumi
1 Ekologiskt Ägg
½ dl Grädde
2 msk Pofiber
Rör samman ingredienserna till pizzadegen. Låt svälla i 10 minuter.
Bred ut till två runda bottnar, ca 1 cm tjocka, på bakplåtspapper. Förgrädda på 250 gr i 10 minuter.
De här bottnarna går bra att lösfrysa och ta fram eftersom och fylla med valfria pizzatillbehör.
Pizzasås
2 dl mild Ajvar Relish
2 msk Tomatpuré
2 msk Kallpressad Olivolja
2 hackade Vitlöksklyftor
1 msk Oregano
1 msk Balsamvinäger
½ tsk Worcestersauce
Havssalt
Blanda samman alla ingredienser till såsen, smaka av med salt.
Bred 2 msk sås över den förgräddade pizzabottnen. Täck med Din favoritfyllning.
Själv hade jag parma, rödlök, oliver och cheddar på.
Ringla lite olivolja över pizzan och grädda på 250° i 10 minuter.
Servera med lite rucola och olivolja över.
Lät spännande och gott.
SvaraRaderaJättegod, verkligen!
Radera