tisdag 17 juli 2012

BÖNSALLAD


 

Bönsallad gör jag ofta, riktigt ofta. Både Mattias och Alfred älskar den.

Själv tycker jag den är himla god men eftersom jag håller kolhydratintaget lågt äter jag inga mängder, inte som övriga familjemedlemmar i alla fall.


Kanon till buffén då den är billig, smakrik och passar till mycket. Kanske med en stor grönsallad, en frisk tomat och mango salsa med koriander och helstekt ugnsgrillad kyckling till? Perfekt också att ta med som picknickmat.



Ebbas bönsallad


Blandade bönor, jag använder Zetas blandade ekologiska
rödlök, finhackad
slätbladig persilja, strimlad

Dressing

olivolja
vitlök, pressad
persilade
salt
peppar
pressad citron
Dijonsenap
balsamvinäger
ev. lite honung

Blanda till dressingen och smaka av. Häll den sedan över bön/lök/persiljeblandningen och låt smakerna stå och dra en stund. Godast är den dagen efter.

1 kommentar: