Lite i grevens tid kommer här mitt bästa recept på glögg. Jag gjorde den förra året och det blev en riktig hitt! Receptet kommer från tidningen lantliv.
Då jag ska servera den i morgon, Julafton är det nu läge att först göra lagen som ska stå i ett par timmar- upp till ett dygn. Det går alltså bra att göra den från och med nu fram tills imorgon förmiddag beroende på hur kraftig smak från kryddningen man vill ha.
Lag
3 dl koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
8 hela kryddnejlikor
1 liten bit torkad ingefära
1 kanelstång
1 stjärnanis
Lägg alla ingredienser i en glasburk med lock och slå på saften. Låt dra upp till ett dygn men minst 6 timmar.
Tillsätt vitt vin och värm glöggen, den ska inte koka. servera i glas med en skiva apelsin.
Det låter väldigt gott, det ska jag testa att göra i mellandagarna.
SvaraRaderaJa det tycker jag verkligen Sandra. Tänk på att ditt val av vin också sätter mycket karaktär på smaken.
RaderaGott nytt år på dej
Hur mycket vin..? 🙄 /Kikki
SvaraRadera