Visst gillar jag att stå i köket och laga mat, men ibland vill man att det ska gå snabbt och smidigt att svänga i hop en lyxig bjudlunch.
Då hänger det på bra råvaror och att vara lite smart. Dvs. komponera i hop något som går att förbereda för att sedan bara behöva en sista touch precis innan servering.
Som en kall laxtallrik med goda tillbehör.
Härma mig gärna, för det här va riktigt gott!
Ebbas lyxiga laxtallrik med vitlöksfräst ägg å citronrasp, syltad rödlök och sommarsallad
Ett par skivor lax
cornichons
blandad sallad
små tomater
avokado
Vitlöksfräst ägg recept: Årets kock Klas Lindberg
ekoägg
finhackad vitlök
färsk timjan
smör
finhackad dill
citronrasp
salt å nymald svartpeppar
Hetta upp en panna och släng i smöret. På med vitlök och timjan och fräs på någon minut.
Salta och peppra
Knäck i ägget när pannan är het. Sänk värmen till hälften och vänta 1 minut. Flytta pannan från plattan och låt stelna av eftervärmen.
Strö på dill och raspa lite citronskal över. Flingsalt på.
Syltad rödlök (Mycket gott men passar inte in i min Lchfkost. Däremot bjuder jag gärna!)
rödlök
smör
vitvinsvinäger
råströsocker
salt å peppar
Skiva en rödlök i cm-tjocka skivor och fräs i smör på medelvärme tills löken är genomstekt. Den får inte brännas vid.
Strö på ca 1 msk socker och en skvätt vitvinsvinäger.
Salta och peppra och låt vätskan koka in någon minut.
Senapsvinaigrette
olivolja
vit balsamvinäger
dijonsenap
lite citronsaft
riven vitlök
flingsalt å peppar
Det var riktigt gott!! Tack så mycket :-) kul att ses idag, hoppas ni fått några goa fiskar ikväll?! Kram korven
SvaraRadera