Det här receptet är Birgitta Höglunds och det blev himlans gott!
Själv hade jag kungsflundra på lager så det fick bli det. Alfred slickade tallriken, bokstavligen :o)
Panerad Rödspätta för 2
4 Spättafiléer
1 Ekologiskt Ägg
1 dl riven Parmesan
Havssalt och nymald Vitpeppar
Krydda fisken lätt med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik.
Doppa fiskfiléerna, håll en stund över tallriken så de får rinna av.
Doppa dem så i en annan tallrik med den rivna osten, klappa in den ordentligt.
Låt spättan ligga och vila en stund innan stekningen, så torkar osten fast lite och får finare stekyta.
Stek ett par minuter på var sida i smör, tills fisken blivit gyllenbrun.
Rört Citronsmör
100 gr Valio’s Smör
Finrivet skal och saft av ½ Ekologisk Citron
Havssalt
Låt smöret ligga en stund i rumstemperatur.
Riv citronskalet och pressa citronsaften över smöret i en bunke.
Tillsätt havssaltet och rör smöret riktigt mjukt. Lägg upp i en skål och
ställ in i kylen några minuter.
Hej kotten!! Ser att du har fullt upp med att renovera, ska bli kul att se lite bilder när det är klart. Det ser ut som att ni mår bra och att du fortsätter att laga utomordentligt god mat, som vanligt!! Här hemma är allt kanon. Ha det gott, kramar korven!
SvaraRadera:o) Jodå, vi mår bra och har fullt upp. Bilder kommer vad det lider. Inte riktigt klart, de gamla golvtiljorna ska målas annars är det mesta gjort. Sen ska det piffas lite och någon förvaringsmöbel inhandlas...
SvaraRaderaHoppas vi syns snart å hälsa familjen.
KRAAM